BLUSH.hu Főoldal

VII. Pécsi Országos Színházi Találkozó

|
Évek óta az egyik legfontosabb esemény a Magyar Színházi Társság életében az immár 7. éve megrendezésre kerülő Pécsi Országos Színházi Találkozó. A Június 7-16. közötti rendezvényre Dömölky János vezetésével válogatta össze a zsűri az elmúlt év legszínvonalasabbnak tartott darabjait, s a versenyprogramon kívül meghirdetett OFF fesztivál is komplett programot kínál az érdeklődőknek.


   A versenyprogramon idén is igen nívós darabok színészeik és rendezői képviseltetik magukat. A mintegy 10 nap alatt, 57 és fél óra nettó játékidőben, 23 előadáson, 241 színész játékában gyönyörködhet a nagyérdemű, mely a színház szerelmeseinek valóságos Kánaán.

A versenyprogram darabjai:poszt1.jpg

Mohácsi István – Mohácsi János – Kovács Márton: 56 06 / őrült lélek vert hadak
Thomas Vinterberg, Mogens Rukov és Bo Hansen: Az ünnep
Lev Tolsztoj: Legenda a lóról
Háy János: A Senák
Weöres Sándor: A kétfejű fenevad
Tasnádi István: Finito
Georg Büchner: Danton halála
Visky András: Hosszú péntek
Martin McDonagh: A párnaember
Halál-álom
Carlo Goldoni: A karnevál utolsó éjszakája
Slawomir Mrożek: Tangó
Szőcs Géza: Liberté ’56
William Shakespeare: Szentivánéji álom

Bár a legtöbb darabot kétszer is eljátszák a fáradhatatlan szerplők, az előadásokra bejutni roppant nehéz. Azonban a kint rekedteknek sem kell csüggedniük, ugyanis a versenyprogramon kívül meghirdetett OFF fesztivál komplett programot kínál számunkra is. Mazsorett-bemutatóval kezdődik a színházi fesztivál június 7-én délután 16.00-kor, és 16-án este lézershow-val fejeződik be. Közben minden este koncertek a Varázskertben és a Tettyei Szabadtéri Színpadon, kiállítanak a városban képzőművészetisek, Kétdimenziós színház címmel színpadi közvetítéseket láthatunk, megnézhetjük, mit főz Udvaros Dorottya, Bodrogi Gyula és Schell Judit, lesz szőttes- és cserépvásár, vajdasági nap, szabadtéri kiállítások, tangóest, performansz.

Amit semmiképp se hagyjunk ki a gazdag off-programból: június 8-án, pénteken Parti Nagy Lajos Merlinben bemutatott multimédiás estjét láthatjuk Majomparádé avagy a fagyott kutya lábacímmel; 9-én vándorló, maratoni Specko Jedno-koncert lesz és könyvárverés; 10-én, vasárnap Bálint András Radnóti-estjét láthatjuk, Szalóky Ági pedig Karády-dalokat énekel; 11-én Halász Péter túlvilági üzeneteit hallhatjuk, és Kiss Erzsi is dúdorászik; 12-én feltétlenül meg kell nézni a TÁPszínház Keresők című előadását; 13-án Hód Adrienn táncba hív mindenkit a Jókai téren, fellép a Kistehén, Bíró Kriszta elhozza az Ibusár-t, és a Tettyén sanzonokra andaloghatunk; 15-énHat hét, hat tánc Kulkával, 16-ra marad a gála és a lézershow.




2005, Blush.hu
Minden jog fenntartva.