BLUSH.hu Főoldal

Nagypályások

|
Garpastum, a film eredeti címe latinul annyit jelent: labdajáték, mely roppant találó cím egy olyan alkotáshoz, melyben a szereplők: szegénységüket, gazdagságukat, szerencséjüket, békéjüket és összetartozásukat is a labdarúgásnak köszönhetik.


  Andrej és Nyikolaj testvérek, s Oroszországban élik életüket. Apjuk hatalmas sportrajongó, aki az 1912-es olimpián a család szinte teljes vagyonát felteszi az orosz csapatra, mely azonban 16:0 eredménnyel vereséget szenved.

  A család minden vagyonát elveszti, s összeroppan, a két fiú ekkorra azonban már apjukhoz hasonlóan, ám mégis kissé eltérő módon él-hal a futballért. Tervük az, hogy egy szentpétervári profi egyesület tagjaiként rúghassanak labdába. Mivel azonban a csapat hamar nemet mond, úgy döntenek megalakítják saját csapatukat.

  Ehhez azonban egy hatalmas földterület, s elsősorban pénz kellene, s éppen azért, hogy álmaikat megvalósíthassák megkezdik a harcot, melynél már nem babra megy a játék. Pénzért fociznak bárkivel, aki hajlandó velük összemérni tudását a pályán: rakodómunkásokkal, újságkihordókkal, diákokkal...

  A két fiú megismeri a nagybetűs életet, a nőket, s a futball csodáit, egyikük azonban egy idősebb nő személyében lel társra, akinek híres szalonjában a legnevesebb művészek gyülekeznek. A szalon vendégei fiatalok és élvezik az életet, azonban megfeledkeznek az őket körülvevő világról, ahol a világháború már javában tombol.

  A háború borzalmai pedig lassan a fiatal társaságot is elérik, s az egyik férfi meggyilkolása után a testvérek álma kezd szertefoszlani. Nyikolaj bevonul a seregbe, s miután hazaér már nem a régi világot találja. Egy dolog azonban sosem változhat: a testvérek odaadó rajongása a futballért.

Hossz: 118 perc
Műfaj: dráma


Vélemények: Üzenet küldéséhez jelentkezz be vagy Regisztrálj!


2005, Blush.hu
Minden jog fenntartva.