BLUSH.hu Főoldal

Bizonyítás

|
John Madden legújabb alkotásának főszerepében ezúttal Gwyneth Paltrow látható, aki egy rejtélyes, fiatal nőt alakít. A történet lenyűgöző; a múlt szellemei, a jövő bizonytalansága, s egy csodálatos elme kombinációja.


  A szépséges és kiemelkedően intelligens Catherine (Gwyneth Paltrow) éveket töltött el Robert (Anthony Hopkins) gondozásával. Robert, Catherine édesapja ragyogó tudással rendelkezett, kiemelkedő matematikus volt, ám mint sokszor, jelen esetben sem éles a határvonal a zsenialitás és az őrült elme háborgásai között. A neves matematikus is, mint sok méltán híres elődje öreg korára kissé labilissá vált..

  A fiatal Catherine 27. születésnapján rádöbben, hogy elvesztette édesapját, s egyedül maradt egy óriási házban félelmeivel, s apja örökségével; százhárom jegyzetfüzettel. Catherine nem tudja mitévő legyen, de sorsát saját maga szeretné irányítani.

  Nem sokára felbukkan nővére Claire, aki szeretné kézbe venni húga sorsát, a testvérek azonban már régen elhidegültek egymástól, s Catherine nem nézi jó szemmel nővére igyekezetét.

  Hamarosan apja egykori tanítványa Hal (Jake Gyllenhaal) is színre lép, aki hisz abban, hogy Robert zseni volt, s szeretné áttanulmányozni a férfi hátrahagyott jegyzeteit. Catherina lassan megnyílik Hal előtt, s bizalmába avatja.

  Az idő múlásával azonban egyre inkább gyötrik a kétségek; vajon ő maga mennyit örökölt apja zsenialitásából, s őt is fenyegeti-e a labilitás veszélye. A fiatal nőnek nem csak az életét irányítani akaró idősebb testvérével, és Hal iránti érzelmeivel, na meg a fiú apja munkássága iránti lelkesedésével kell megküzdenie, de saját félelmeit és bizonytalanságát is le kell győznie.

Hossz: 99 perc
Műfaj: dráma


Vélemények: Üzenet küldéséhez jelentkezz be vagy Regisztrálj!


2005, Blush.hu
Minden jog fenntartva.