BLUSH.hu Főoldal

Üvegtigris 2.

|
Bár készítői szerint hatalmas kockázatot rejt magában, ha valaki egy kultuszfilm második részének elkészítésére is vállalkozik, az Üvegtigris 2. azonban mégis hatalmas siker lett, s egyesek szerint még az első részt is felülmúlta.


  Január 19-e óta már látható a mozikban a sikeres kultuszfilm második része. A rendező Rudolf Péter és az egyik producer Pataki Ági szerint elkerülhetetlen volt a folytatás, hiszen az első rész országos sikere után számos rajongói klub alakult, s a filmkedvelők körében szinte szállóigévé váltak egyes filmbeli mondatok.

  A második rész pedig úgy tűnik minden eddigi magyarországi nézettségi rekordot megdöntött, mely szakértők szerint nem csak elődjének, de annak a hatalmas megelőző médiabotránynak is köszönhető, mely akkor robbant ki mikor kiderült: példátlan módon, a magyar filmvilágban eddig egyedüllállóként az Üvegtigris 2. még saját bemutatkozását megelőzvén napvilágot látott, s a kalózkiadások és az internetről letölthető példányok mindenki számára elérhetővé váltak, jóval a premier előtt.

  Bár a producerek attól tartottak, hogy az illegális hozzáférések következtében több milliós kárt kell elszenvedniük az alkotóknak, a médiakampány és a hűséges rajongók pártolásának hála azonban a film bemutatkozása minden eddigi várakozásukat felülmúlta, hiszen az első 4 napban több, mint 120000-en voltak kiváncsiak a sokak által szeretett figurák legújabb kalandjaira.

  "A történetben most külső veszély fenyegeti az Üvegtigrist és Laliékat, egy építési vállalkozó úgy döntött, hogy lakóparkot épít a tóparton és ki akarja onnan vásárolni Lalit. Neki nem a pénz számít, hanem hogy ez az akadály tűnjön el az útjából. Lali ugyanezt akarja, csakhogy számára az életébe betolakodó üzletember az akadály, akit szeretne eltüntetni közeli és távoli jövojéből. Hogy van-e az a pénz, amiért Lali lemond a Tigrisről és hogy a hat barát hogyan reagál ebben a fenyegetett helyzetben? Ezekre talált válasz a film. Amelyben a hat barát közül egyikük - Cingár - párra lel, sőt nősülni készül és a legénybúcsújára készül egy sziget, amelyre hőseink visszavonulnak, amikor a tóparton egy hirtelen jött turistacsoport és futóverseny miatt számukra már elviselhetetlenül nyüzsgővé válik az élet."




2005, Blush.hu
Minden jog fenntartva.