BLUSH.hu Főoldal

Nárnia krónikái

|
C.S.Louis angol író regényének adaptációja egy fantasztikus legendát hozott létre. Az oroszlán, a boszorkány és a ruhásszekrény című regénysorozatának első kötetéből készült kalandfilm egész estés kikapcsolódást nyújt.


  C.S. Louis 1950-ben jelentette meg hét részes regényciklusát, melynek első része a Nárnia krónikái. Rajongva szerette a tündérmeséket, s a regények megírása során is egy gyermekeknek szóló fantáziavilág létrehozása volt a cél, melyre Harry Potter és a Gyűrűk ura óta úgy tűnik igen nagy a kereslet.

  A sorozat elkészülte azonban ennél sokkal többet jelentett; egy izgalmas, mindenki számára élvezetes világot alkotott meg, melyben a második világháború történetét egy fantázialényekkel teli környezettel párosítja.

  A Pevensie testvérek, Lucy, Edmund, Susan és Peter a második világháború borzalmai, s a bombázások elől Londonból vidékre menekülnek. Egy furcsa, kissé bizarr professzor nyújt nekik menedéket. Hamarosan a Kastély egyik félreeső szobájában érdekes dologra bukkannak.

  Egy öreg szekrényre, mely több mint egyszerű bútordarab; egy átjáró, mely egy különleges, fantázialényekkel teli világba repíti a testvéreket, s hamarosan megérkeznek Narnia csodálatos világába.

  A békés, lenyűgöző világot óriások és törpék, kentaurok és faunok népesítik be. Mint előbb-utóbb minden mesében, azonban itt is feltűnik a gonosz tündér, aki megkeseríti a kedves fantázialények mindennapjait. Jadis (Tilda Swinton) a gonosz jégtündér örök télre kárhoztatta Nárnia addig nyugalmas világát.A birodalom uralkodója, a jóságos oroszlán oldalán a Pevensie testvérek felveszik a harcot a gonosz ellen, hogy kiszabadítsák Nárniát a jég fogságából.

Hossz: 125 perc
Műfaj: kalandfilm




2005, Blush.hu
Minden jog fenntartva.