BLUSH.hu Főoldal

Hideg csontok

|
A rettegés házának rendezője, Jaume Balagueró egy újabb horror-thriller segítségével borzolja fel a nézők idegeit. Calista Flockhart ezúttal sem okoz csalódást, nővérként is megállja helyét a filmvásznon.


  Jaume Balagueró, a tehetséges fiatal rendező saját gyermekkori élményét tovább színezve hívta életre a Hideg csontokat. Kilenc évesen hat hónapot töltött egy tengerparti kórházban, ami egy gyermek számára végtelen büntetést jelent. A percek szinte már napoknak tűntek, míg valaki el nem mesélt egy titkot.

  Egy rettenetes történet járt szájról-szájra a gyermekek között, mely hosszú évekkel azelőtt történt a kórházban. A tiltott történet egy kislányról szólt, egy molyokkal teli szobáról, s egy rettenetes bűntényről. Évekkel később is sokan hallani vélték a lány zokogását… Jaume ezt a borzalmas történetet elevenítette meg legújabb filmjében.

  Üvegcsontúságnak nevezik azt a ritka betegséget, melyet egy fehérjetermelő gén rendellenessége válthat ki. Ennek következtében a csontokon állandó és szabálytalan repedések jelentkeznek. Erre a jelenségre ad egyfajta hátborzongató magyarázatot Jaume Balagueró legújabb filmjében. Egy elhagyatott, távoli hely, s egy a kapuit bezárni készülő ódon kórház teszi félelmetessé a legújabb alkotást.

  A személyzet éppen távozásra készül, amikor bekövetkezik egy vasúti szerencsétlenség, s a betegeket a kórházban helyezik el, így még néhány napot kénytelenek az ódon épületben tölteni. Amy (Callista Flockhart), a Londonból érkezett fiatal nővér kapja a feladatot, hogy felügyelje az eseményeket.

  Hamarosan különleges dologra lesz figyelmes; a gyerekek szinte rettegnek. Valaki -vagy valami- félelemben tartja őket. A különleges lényt, akivel kommunikálni is tudnak, egyszerűen fémlánynak nevezik. Amy harcba száll a gonosz ellen, hogy megvédje a gyermekeket, ehhez azonban nem csak saját félelmeit, de a kórház többi alkalmazottját is le kell küzdenie, hiszen ők nem hisznek a titokzatos jelenésben.

Hossz: 100 perc
Műfaj: dráma, thriller




2005, Blush.hu
Minden jog fenntartva.