BLUSH.hu Főoldal

Elizabethtown

|
Kirsten Dunst és Orlando Bloom olyan színészek, akik fiatal koruk ellenére megannyi filmben szerepeltek már. Kirsten, mint a Pókember hősnője, Orlando pedig a Győrűk Ura trilógiájának hős tündéje, és a Mennyei Királyság szegény kovácsfiúja. Ezúttal azonban elég egy filmet megnéznünk, hogy mindkét holywoodi csillaggal egyszerre „találkozhassunk”.


  Az Elizabethtown romantikus vígjáték Cameron Crowe (Vanília Égbolt) rendezésében. Drew Baylor (Orlando Bloom) egy vezető sportcipőgyárban dolgozik az oregonbeli Portlandben, ahonnan főnöke kénytelen kirúgni, mert millós veszteséget okozott a cégnek. Csak hab a tortán, hogy ezek után még barátnője (Jessica Biel) is szakít vele. Drew végső elkeseredettségében öngyilkosságot próbál megkísérelni, de ekkor telefonon közlik vele, hogy édesapja meghalt. Így repülőgéppel Kentuckyba, Elizabethtownba kell utaznia apja földi maradványaiért. Útközben ismerkedik meg a vidám és optimista légikisérővel Clair-el (Kisrten Dunst), aki küldetésének érzi, hogy segítsen a bajba jutott embereken. Drew Elizabethtownban kirekesztettnek érzi magát, alig ismeri rokonait, és arra is rá kell jönnie, hogy édesapjáról sem tudott semmit (ezért veti fel a kérdést a rendező: „Hogyan lehet elbúcsúzni valakitől, akit még alig üdvözöltél?”) Ekkor csörren meg a fiú telefonja, és a vonal másik végén persze, hogy Claire van. Ezzel kezdetét veszi a romantikus 24 órán át tartó telefonbeszélgetés, melynek csúcspontja mikor személyesen is találkoznak. Claire segít a fiúnak feldolgozni apja halálát, és megmutatja neki a saját sorsában rejlő lehetőségeket is. „Ez a film az életről szól. Nem csupán egy vígjáték vagy csupán egy dráma vagy csupán egy romantikus történet - hanem maga az élet. Az emberek közötti bensőséges pillanatokról szól. Sok különböző történet fonódik össze benne. Szerényen egyszerű és néha majdnem csak egy „szelet az életből” a maga teljes valójában. Ám ha figyelmesen hallgatod, észreveszed, hogy minden sornak és minden cselekedetnek jelentése van.” – mondta Kirsten Dunst.

  A két főszereplő olyannyira hitelesen játszotta a filmben a szerelmespárt, hogy felreppentek a hírek, miszerint tényleg egymásba szerettek. A két sztár a forgatások után is sokat talákozott, és láthatóan jól érezték magukat egymás társaságában, ezért lett féltékeny Orlando barátnője Kate Bosworth is. A fiatal filmcsillag azonban egyértelműen kijelentette: „Ha megcsalnám Kate-et, nem várnám meg, amíg a bulvársajtó kitálal, hanem azonnal nyilvánosan elmondanék mindent.” Kirsten pedig illedelmesen bocsánatot kért Orlando barátnőjétől a félreértések miatt.

Hossz: 138 perc
Műfaj: romantikus vígjáték


Vélemények: Üzenet küldéséhez jelentkezz be vagy Regisztrálj!
Anonymous 2006. Jan. 28. 09:31
Mosoly Szia Szia Vidám
Top


2005, Blush.hu
Minden jog fenntartva.