BLUSH.hu Főoldal
A belső ember
A belső emberA hatalomvágy, a kapzsiság, s a tökéletes rablás témája körül forog Spike Lee legújabb alkotása, melynek sikeréről olyan hírességek gondoskodnak, mint Jodie Foster, Clive Owen, Williem Dafoe és Denzel Washington, aki immáron negyedik alkalommal dolgozott együtt a jeles rendezővel.


tovább »
Nagypályások
NagypályásokGarpastum, a film eredeti címe latinul annyit jelent: labdajáték, mely roppant találó cím egy olyan alkotáshoz, melyben a szereplők: szegénységüket, gazdagságukat, szerencséjüket, békéjüket és összetartozásukat is a labdarúgásnak köszönhetik.


tovább »
Motel
MotelA tizennyolcas karikát kiérdemlő Motel Eli Roth legújabb alkotása: két egyetemista fiú hátizsákos kalandtúrája, mely kezdetben egy szimpla amerikai filmnek tűnik, később azonban a legrémisztőbb horrorba csap át.


tovább »
Tétova tangó
Tétova tangóStéphane Brizé meghökkentő drámája egy magányos, megkeseredett bírósági végrehajtó életének egy szakaszát mutatja be. A film központi szerepét az egyik legszebb tánc, a tangó alkotja.


tovább »
Bizonyítás
BizonyításJohn Madden legújabb alkotásának főszerepében ezúttal Gwyneth Paltrow látható, aki egy rejtélyes, fiatal nőt alakít. A történet lenyűgöző; a múlt szellemei, a jövő bizonytalansága, s egy csodálatos elme kombinációja.


tovább »
Fehér tenyér
Fehér tenyérHajdu Szabolcs ezúttal egy igazán komoly alkotással rukkolt elő. Az életrajzi elemekkel dúsított film nem csak a sport, de a dráma kedvelőinek is egész estés szórakozást biztosít, mely által a nézők betekintést nyerhetnek a tornászok és élsportolók szigorú és sokszor kegyetlen világába.


tovább »
Utcai szamurájok - Yamakasi 2
Utcai szamurájok - Yamakasi 2A Yamakasi csapat újra bevetésre indul, ezúttal azonban jakuzák, s a maffia keresztezi útjukat. Az izgalmas, akciódús alkotás sajnos nélkülözi Luc Bessont, a híres rendezőt, ám a szerelmet semmiféleképpen.


tovább »
Sophie Scholl - Aki szembeszállt Hitlerrel
Sophie Scholl - Aki szembeszállt HitlerrelA film egy megrendítő portré egy olyan hősnőről, aki a Hitleri korszakban is kiállt igazáért. Sophie Scholl küzdelme a nemzetszocializmus, s az erőszak ellen még ma is példaértékű, melyet mi sem bizonyít jobban, mint az a számos elismerés melyet a film bezsebelt.


tovább »
Kútfejek
KútfejekKapitány Iván az Üvegrigris és a Limonádé rendezőjének legújabb filmje februárban került a mozikba. A lendületes, humoros alkotás a korábbi magyar kultuszfilmeknél már megszokott hatalmas sikerre számíthat.


tovább »
Első a szerelem
Első a szerelemA két össze nem illő szerelmes megpróbáltatásairól szóló alkotás napjainkban játszódik, Manhattan nyüzsgő forgatagában. Rafi és David nem mindennapi nehézségeken megy keresztül, hogy áthidalja a szerelmük szigetén tátongó hatalmas szakadékot.


tovább »
Azt beszélik
Azt beszélikTalán nem is jött annyira rosszul Jennifer Anistonnak a válás, hiszen mióta megszabadult Pitt úrtól szinte a világ összes nője példaként tekint az esetére, s még szerepajánlatokkal is elhalmozzák.


tovább »
Büszkeség és balítélet
Büszkeség és balítéletBizonyára mindenki emlékszik még az elbűvölő, jóképű és sikeres Mr Darcyra, aki néhány éve dobogtatta meg Bridget Jones szívét. Íme újra eljött az ő ideje, s ismét készen áll arra, hogy világszerete nők millióit hódítsa meg tökéletességével.


tovább »
A nyughatatlan
A nyughatatlanVégre Magyarországra is megérkezett a country énekes, Johnny Cash életét bemutató film, mely a Golden Globe-on három díjat is nyert, s az Oscar díjra is öt kategóriában jelölték, tehát méltán nevezhető a 2005-ös év egyik legnagyobb sikerfilmjének.


tovább »
Üvegtigris 2.
Üvegtigris 2.Bár készítői szerint hatalmas kockázatot rejt magában, ha valaki egy kultuszfilm második részének elkészítésére is vállalkozik, az Üvegtigris 2. azonban mégis hatalmas siker lett, s egyesek szerint még az első részt is felülmúlta.


tovább »
Ha te nem lennél
Ha te nem lennélArnaud Desplechin drámája két szöges ellentétben álló emberi sorsot mutat be, melyek olykor összekapcsolódnak. A maga komikus valóságában mutatja be két teljesen különböző ember nézetét.


tovább »
Dick és Jane trükkjei
Dick és Jane trükkjeiDick és Jane története jól példázza, mi történik akkor, ha két ember mindent megtesz az anyagi sikerért. A gazdag párból a balszerencsének köszönhetően rövid idő alatt egy komikus Bonnie és Clide duó alakul.


tovább »
Kisiklottak
KisiklottakA Jóbarátok című sorozatból már jól ismert Jennifer Aniston ezúttal Mikael Hafström thrillerében tűnik fel. A véletlennek köszönhetően egy olyan viszonyba csöppen, mely nem csak házasságát, de életét is veszélybe sodorja.


tovább »
Ágnes öcsénk
Ágnes öcsénkOskar Roehler filmje a mai Németországot tárja elénk. A három nem mindennapi testvérről szóló film a boldogság felé vezető rögös utat, s az élet nehézségeit vetíti a nézők elé egy család megpróbáltatásai által.


tovább »
Zsinóron
ZsinóronAnders Ronnow-Klarlund, a történet írója és rendezője egy meghökkentő alkotással állt elő. A látványos, és olykor szomorú marionett mese két család ádáz harcáról és a bizonytalan jövőről szól.


tovább »
Bőrnyakúak
BőrnyakúakAnthony Swofford, a mindössze húszéves önkéntes Szaúd-Arábia sivatagába kerül, az Öbölháború idején. A film az ő elképesztően realisztikus, nagy adag humorral fűszerezett elbeszélései alapján készült.


tovább »
Fűrész 2
Fűrész 2Aki látta az első, sokkoló filmet, nem kételkedhet abban, hogy a rendező, Darren Lynn Bousman ezúttal is egy lehengerlő alkotással áll elő. A Fűrész második része számtalan, eddig a homályba veszett kérdésre választ ad, s ajánlott mindenkinek, aki szereti a horror műfaját.


tovább »
Durr, durr és csók
Durr, durr és csókRobert Downey Junior ezúttal egy mindig balszerencsés, de alapvetően jószándékú tolvaj szerepében hódítja meg a közönséget. Shane Balck humoros alkotása egész estés kikapcsolódást nyújt.


tovább »
Domino
DominoTony Scott filmjének ihletője, a vad és fékezhetetlen Domino Harvey harmincöt évesen halt meg Los Angeles-i otthonában. A vagány, félelmet nem ismerő Domino életének igaz történetét dolgozza fel Scott akciódús és mozgalmas filmje.


tovább »
A hetedik nap
A hetedik napAkárcsak Rómeó és Júlia keserédes történetében, a Hetedik nap központjában is egy szerelem, s két ellenséges család viszálya áll. A valós alapokon nyugvó film meghökkentő, dramatikus s számos jelölést és díjat is elnyert a 2004-es évben.


tovább »
A Rashevski tangó
A Rashevski tangóSam Garbaski első játékfilmje humoros jelenetekkel ötvözve mutatja be egy különleges társaság lelki vívódását. Az európai zsidó családról szóló történet elgondolkodtató, ugyanakkor az élet legtragikusabb eseményét is képes humoros köntösbe öltöztetni.


tovább »
Kőkemény Család
Kőkemény CsaládSarah Jessica Parker ezúttal is New York-i dívaként jelenik meg a filmvásznon, ezúttal azonban vidéken kellene megállnia a helyét, s úgy tűnik itt nem férfiszíveket tör darabokra, hanem a Stone család karácsonyi dekorációját.


tovább »
Nárnia krónikái
Nárnia krónikáiC.S.Louis angol író regényének adaptációja egy fantasztikus legendát hozott létre. Az oroszlán, a boszorkány és a ruhásszekrény című regénysorozatának első kötetéből készült kalandfilm egész estés kikapcsolódást nyújt.


tovább »
Harry Potter és a Tűz Serlege
Harry Potter és a Tűz SerlegeJ. K. Rowling nagysikerű regénysorozata alapján megfilmesítették immáron a negyedik epizódot is! Melyet az eddigiekkel ellentétben egy újabb rendező álmai alapján valósítottak meg. Mike Newell szerint ez a film minden eddiginél baljóslatúbb és félelmetesebb.


tovább »
King Kong
King KongPeter Jackson jóvoltából egy újabb izgalmas és látványos film került a mozikba. A rendező gyermekkori álmát valósította meg, amikor feldolgozta a már jól ismert történetet.


tovább »
Az igazi Mikulás
Az igazi Mikulás"A Mikulás lop, csal, hazudik és utálja a gyerekeket...Higyjél benne!"- hangzik el nap, mint nap a meglepő propaganda sor, mely nem más, mint Gárdos Péter legújabb filmjének mottója, melyben a télapó egy kicsit más oldaláról mutatkozik meg!


tovább »
Nesze neked, Pete Tong!
Nesze neked, Pete Tong!Nyár, Ibiza napsütés, és egy alkohol problémákkal és egyre növekvő halláskárosodással küzdő lemezlovas megható és mulatságos élete. Az igaz történetet bemutató áldokumentumfilm humoros körítéssel fűszerezi Frankie Wild, a világhírű DJ sorsának tragédiáját.


tovább »
Hideg csontok
Hideg csontokA rettegés házának rendezője, Jaume Balagueró egy újabb horror-thriller segítségével borzolja fel a nézők idegeit. Calista Flockhart ezúttal sem okoz csalódást, nővérként is megállja helyét a filmvásznon.


tovább »
A bomba átmérője
A bomba átmérőjeA Bomba átmérője egy sokatmondó dokumentumfilm, mely a megdöbbentő valóságot tárja elénk. Steven Silver és Andrew Quigley egy megtörtént esetet dolgoznak fel, s olyan helyszíneket tárnak elénk, melyeket eddig soha, egyetlen stábnak sem sikerült szalagra rögzíteni.


tovább »
Walt Disney Csodacsibéje
Walt Disney CsodacsibéjeCsőrike után egy újabb apró szárnyas szórakoztatja a közönséget, Mark Dindal rendezésében. Az apró szemüveges kismadár először pánikba ejti az apró városka lakóit, majd barátaival próbálja megmenti a hitetleneket a városra leselkedő hatalmas veszélytől.


tovább »
Az igazság fogságában
Az igazság fogságábanAtom Egoyan, a különös nevű, egyiptomi származású rendező, a vintage jegyében, egy az ötvenes évek Amerikájának hangulatát elénk varázsoló filmmel rukkolt elő. A hollywood-i álomgyár újabb terméke ezúttal sem okozhat csalódást a nézőknek.


tovább »
Erőszakos múlt
Erőszakos múltViggo Mortensen egy újabb remekműben kapott helyet. Egy tökéletes családfő, s csodálatos apa, aki boldog békés életet él egy amerikai kisvárosban gyermekeivel és hitvesével, mindaddig, amíg kedves kis éttermébe nem téved két bűnöző…


tovább »
Tim Burton és a Halott menyasszony
Tim Burton és a Halott menyasszonyTim Burton már 1993-ban is előrukkolt egy hasonlóan megrázó alkotással. Akkor Halloween-város nyomasztó, de vicces kísértet alakjaival igyekezett egy hátborzongató vígjátékot teremteni a filmvászonra. A kísértetfigurák most is megvannak, s a groteszk humor és Johnny Depp, sem hiányzik az alkotásból.


tovább »
Ha igaz volna..
Ha igaz volna..A Doktor Szöszi jól ismert sztárja, Reese Witherspoon (újra szőkén) egy újabb romantikus vígjátékkal örvendezteti meg a nézőket, a misztikus elemekkel átszőtt, humoros alkotás: bájos és megható történetének főhősnőjét alakítván.


tovább »
Grimm testvérek
Grimm testvérekA Grimm testvérek ezúttal merőben új nézőpontból jelennek meg a filmvásznon. Terry Gilliam új filmjében nem a testvérek hőstetteiről hallhatunk, helyette azonban megismerhetünk két szélhámost, akik egy látványos fantáziavilágban küzdenek mesebeli alakokkal.


tovább »
Elizabethtown
ElizabethtownKirsten Dunst és Orlando Bloom olyan színészek, akik fiatal koruk ellenére megannyi filmben szerepeltek már. Kirsten, mint a Pókember hősnője, Orlando pedig a Győrűk Ura trilógiájának hős tündéje, és a Mennyei Királyság szegény kovácsfiúja. Ezúttal azonban elég egy filmet megnéznünk, hogy mindkét holywoodi csillaggal egyszerre „találkozhassunk”.


tovább »






2005, Blush.hu
Minden jog fenntartva.